knjizara.com
Strategije restrukturiranja preduzeća u krizi

Dragan Milovanović (autor)

Strategije restrukturiranja preduzeća u krizi
3960 din
Stara cena: 4400 din
U korpu

Knjiga ,,Strategije restrukturiranja preduzeća u krizi" nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada, stvaralačkog napora i istraživanja sveta savremenih procesa restruktuiranja preduzeća u svetu i kod nas. Autorova prvenstvena želja je da ovoj oblasti pristupi na jedan drugičiji, originalniji i nadasve pragmatičniji način i da nov naučni pogled na restruktuiranje preduzeća.

U uslovima novonastale krize izazvane smrtonosnim korona virusom COVID 19 i analize literature, osetila se potreba i određena naučna praznina u istraživanju specifičnosti strategija restruktuiranja, što je rezultiralo ovom knjigom. Nova kriza otvar

a nova pitanja, nameće potrebu preispitivanja bazičnih koncepata, traži nova rešenja i nameće potrebu strategijskog restrukturiranja. U odgovoru na pitanje, gde počinje kriza preduzeća, kriju se i tajne uspešnog restrukturiranja preduzeća u krizi. Autor proces restrukturiranja simbolično predstavlja u vidu mosta, koji predstavlja put koji preduzeće mora proći da bi se uspešno restrukturiralo, a koji spaja kriznu stranu sa stranom rasta i razvoja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Strateški menadžment , Finansije , Strategije restrukturiranja
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Čigoja; 2021; Tvrd povez; latinica; 444 str.; 978-86-531-0653-9;