knjizara.com
Crveni adresar

Sofija Lundberj (autor)

Crveni adresar
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

„Pisano s ljubavlju, ispripovedano s radošću. Čita se s uživanjem.“ Fredrik Bakman
Život je sjajna ogrlica čiji su biseri susreti s drugim ljudima.
Upoznajemo se, volimo, rastajemo i ponovo srećemo, delimo radosti i tuge. Najdragocenije što ostaje na kraju jesu uspomene.
Doris ima devedeset šest godina i živi sama u stanu u centru Stokholma. Koristi isti adresar još od 1928 – njenu bisernu ogrlicu sačinjenu od ljudi koje je poznavala i volela. Većina imena u crvenoj knjižici je precrtana jer njihovih vlasnika više nema. U posetu joj dolaze samo negovateljice, a raduje se jedino pozivima unuke Dženi sa druge strane Atlantika.
Da bi sačuvala svo

ja sećanja, Doris uzima olovku u ruke i počinje da ih zapisuje prelistavajući imena iz adresara. Međutim, prisećanja će dovesti do otkrića da ljubavna priča njenog života još nije završena…
Roman o pričama koje treba da prenosimo budućim generacijama i avantura o životnoj radosti koja nas može preplaviti u svakom trenutku.

„Crveni adresar je svetska književna senzacija. Doris će vas privući poput magneta svojom snažnom voljom i dragocenom mudrošću koje isijavaju sa svake stranice njene priče. Ljubitelji Bakmanovog Uvea dobili su novu prijateljicu.“ Publishers Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 331 str.; 978-86-521-3244-7;