knjizara.com
Slatka osveta d.o.o.

Junas Junason (autor)

Slatka osveta d.o.o.
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Autor svetskog bestselera Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao

Viktor Alderhejm je odgovoran za brojne grehe. Ne samo što je bezočno nasamario svoju mladu bivšu ženu Dženi i oteo joj galeriju, već je napustio i sina Kevina, ostavivši ga da umre usred kenijske savane.

Viktoru nije bilo ni nakraj pameti da su Kevina mogli naći Masai ratnici, kao što i jesu, da ga je mogao usvojiti njihov vrač, kao što i jeste, i da se Kevinu uopšte nije dopao brutalan obred inicijacije novog člana u pleme te je zaždio nazad u Stokholm i vratio se pre nego što izgovorite „obrezivanje bez anestezije“.

Kevin će se

po povratku sresti sa Dženi i shvatiti da imaju baš mnogo zajedničkih tema za razgovor – na primer na koje sve načine da se osvete Viktoru.

Ispostaviće se da im se sreća osmehnula kada Kevin i Dženi sretnu čoveka koji prodaje usluge osvete i ima pravu ponudu za njih. A ponuda uključuje Viktorov podrum, kozu, papu, krivotvorene slike, seksualne igračke i vreću brašna.

Ovaj zabavan, duhovit i filozofski roman vodi nas na ludo putovanje preko pet kontinenata, usput nam dajući nekoliko lekcija o kolonijalizmu i istoriji umetnosti, podsmevajući se kapitalizmu i svetu lažnih vrednosti, uz mnogo šarma, humora i dovitljivosti.

„Junason stvara neverovatan haos sa brojnim šarolikim likovima i urnebesnim zapletima koji su beskrajno maštoviti i zabavni, dok nam sve vreme suptilno razotkriva ne baš tako zabavnu realnost našeg sveta.“– Daily Express

„Veličanstveno zabavno – roman koji potvrđuje da je Junas Junason najbriljantniji savremeni pisac satire i komedije.“
– Daily Mirror

„Nećete moći da ispustite roman iz ruku kad osveta pođe po zlu. Fantastična, oštra farsa!“
– Publishers Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 400 str.; 978-86-521-4889-9;