knjizara.com
Kao pero na vetru

Sofija Lundberj (autor)

Kao pero na vetru
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Autorka bestselera Crveni adresar i Hrast je i dalje tu.
Knjiga koju ćete želeti da poklonite svojoj najboljoj prijateljici.
Bio je 12. avgust kada je Lilina majka izmoždena od rađanja dece preminula nakon devetog porođaja. Dan koji je devetogodišnjoj Lili promenio život. Brigu o deci preuzima njena najstarija sestra, trinaestogodišnja Gertruda. Nedaleko od njihove kuće živi Lilina najbolja drugarica Viola I s vrmenom njena mama postaje majčinska figura Lilinog detinjstva. Dve devojčice su nerazdvojne. A onda Lili nestaje.
Prošle su decenije, Viola je postala majka, baka pa i prabaka, ali nikad nije prestala da misli na Lili. Ponovo je 12. avgust. Zvoni telefon. S druge stra

ne slušalice Viola čuje Lilin glas. Njena davno izgubljena drugarica moli da se oprpste kako dolikuje prijateljima, onako kako je trebalo da se oproste nekada davno.
U ovom nežnom i potresnom romanu pratimo živote Viole i Lili prikazane u okviru jednog istog datuma, od pedesetih godina do danas, kada Viola odlazi u Pariz da konačno vidi Lili, poslednji put, i dobije odgovor na pitanje koje ju je mučilo celog života.

„Često olako prihvatamo ljubav, zaštitu i oslonac svoje majke i prijatelja. Ovaj roman naspodseća nas koliko nam je njihova podrška važna i kako nas veze sa njima oblikuju.“
– kultmagasin.se

„Izuzetno, dirljiva priča o prijateljstvu, ljubavi i životnim trenucima nad kojima nemamo kontrolu. Fantastična proza!“
– Aftonbladet

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 320 str.; 978-86-521-4461-7;