knjizara.com
Iskrena varalica

Tuve Janson (autor)

Iskrena varalica
742 din
Stara cena: 825 din
U korpu

Laži koje govorimo sebi i drugima - to je tema ovog neobičnog romana čuvene Tuve Janson. Pitanja kojima se inače bavi: samoća i zajednica, umetnosti i život, ljubav i mržnja, ovoga puta postavlja iz nešto mračnije perspektive.

Cele zime sneg pada nad malim selom. Prekriva prozore i gomila se ispred ulaznih vrata. Sunce se kasno rađa i rano zalazi i tokom dana dokono selo rado razmenjuje tračeve. Ove godine svi pričaju o Katri Kling i Ani Emelin. Katri je čudakinja žutih očiju koja živi sa bratom sa posebnim potrebama i psom koji nema ime. One ne veruje u

služenje ,,belim” lažima uz pomoć kojih funckioniše moderno društvo i sposobna je da vidi uzrok svakog problema. Ostarela ilustratorka knjiga za decu, Ana, njena je direktna suprotnost: cenjena stanarka sela, iako prilično povučena. Ana stanuje u ogromnoj praznoj kući i izlazi samo tokom proleća kako bi slikala šumu. Ali Ana poseduje nešto što Karin želi, a kako bi to dobila, Karin će preuzeti kontrolu nad Aninim životom i domaćinstvom. Proleće se bliži, a sukob njihovih ideala preti da im rasprši sve iluzije za koje su se grčevito držale.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Odiseja; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 152 str.; 978-86-7720-069-5;