knjizara.com
Čitanka za četvrti razred osnovne škole

Simeon Marinković, Slavica Marinković (autor)

Čitanka  za četvrti razred osnovne škole
930 din
U korpu

Sadržaj Čitanke 4 čine četiri tematske celine: "Drug drugu "(priče i pesme o drugarstvu), "Čovek samo srcem dobro vidi" (priče, bajke i pesme o ljubavi i prijateljstvu), "Na muci se poznaju junaci" (pesme, priče, dramski i drugi tekstovi o različitim doživljajima i podvizima junaka), "Čudesni svet "(raznovrsni tekstovi koji opisuju naš čudesni svet).

Uz obavezni spisak dela za obradu, Čitanka 4 sadrži i dopunski izbor koji dopušta nastavniku i učeniku veću kreativnost u dostizanju ishoda. Analiza tekstova

izvedena je putem pitanja i zadataka različitih nivoa složenosti: zadaci osnovnog nivoa, zadaci za koje je potrebno bolje razumevanje gradiva i zadaci koji traže iskustvo učenika. U okviru obrade teksta izdvojeni su i posebnim ikoničkim znacima označeni sledeći strukturni elementi: uvodno podsticajno pitanje, razgovor o tekstu, domaći zadatak, važni pojmovi iz jezika i knježevnosti, rečnik nepoznatih reči, ključni pojmovi, lektira. Na kraju svake celine data je pregledna sistematizacija književnih pojmova koji se odnose na lirsku poeziju, epska dela, dramska dela i narodnu književnst. Na kraju knjige data su kraća uputstva za vežbu u izražajnom čitanju i recitovanju, za vežbe u pismenom izražavanju, kao i indeks književnih pojmova i indeks autora književnih dela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Udžbenici za osnovnu školu
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Kreativni centar 2; 2021; Broširani povez; ćirilica; 26 cm; 142 str.; 978-86-529-0887-5;