knjizara.com
Belo je crno

Vesna Radusinović (autor)

Belo je crno
rasprodato

Majstor u igri razotkrivanja, Vesna Radusinović, kroz britke, duhovite i pitke priče i kolumne uspela je da, po ko zna koji put, svojim originalnim i već prepoznatljivim stilom skine koprenu sjaja i glamura sa mnogih javnih ličnosti – da ih ogoli ali i presvuče u ono što one zaista jesu.
Nastali u godinama burnih dešavanja, ovi tekstovi ne samo da nisu izgubili na svojoj aktuelnosti, nego se mogu čitati kao da su napisani sada. Za mnoge aktere ovih priča vreme, taj lako varljivi posed, kao da je potpuno stalo. Ovaj svojevrsni književni vremeplov nam na ironičan, sarkastičan i polemičan način kazuje da se u protekloj deceniji u Srbiji gotovo ništa značajno nije promenilo.
Kako smo živel

i, a kako preživeli, šta nas je sve zabavljalo i očaravalo, kolike su nam bile zablude, a kakve želje i nadanja? Da li patina vremena baš uvek može da oboji sećanja, ulepša osećanja i preboji saznanja?Zašto smo se najglasnije smejali onome što nas je najviše bolelo? Odgovore na sva ova pitanja naći ćete u knjizi Belo je crno.


Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 216 str.; 978-86-521-0886-2;