Srce od silikona

Vesna Radusinović (autor)

Srce od silikona

rasprodato

Prilično je teško i zamisliti šta sve ženama, nezadovoljnim svojim životima, u nevolji pada na pamet. Tek kada se razbiju u paramparčad, spremne su da se suoče sa realnošću, sa onim šta su od sebe napravile, pa čak i sa glupostima koje su tek spremne da preduzmu...Ne govore slučajno dobronamerni hroničari vremena da bi svaka žena koja reši da promeni lični opis, najpre trebalo da ode kod psihijatra, pa tek potom kod plastičnog hirurga. Glavna junakinja ovog romana prošla je generalni estetski remont; ugradila silikonske grudi, podigla zadnjicu i kapke, zategla butine i stomak, napunila usta kolagenom ali je ostala nesrećna.

Sramno emotivna, nepromišljeno ide kuda je srce vodi, zaljubljuje se u razne nepopravljive gubitnike, tako da se sve što je uradila na sebi pokazalo kao načisto promašena investicija. Zato se potpuno skrhana, što nije uspela kao profesionalna sponzoruša, odlučuje da od plastičnog hirurga zatraži da joj izradi srce od silikona kako bi mogla da obuzda svoje nekontrolisane emocije i da se ubuduće zaljubljuje isključivo u dovoljno platežno sposobne...
Slikovito i upečatljivo, proza Vesne Radusinović stremi da bude angažovani svedok vremena u kome se u tranziciju ulazi tako što se odbacuju stare, i bez ikakve ograde, prihvataju, uslovno, nove vrednosti. Ona humorom pokušava da se osvrne i na naše mentalitetske obrasce i sklonosti, te će se zbog toga ova knjiga čitati sa velikim interesovanjem. Vesna Radusinović, je već svima dobro poznata autorka bestselera Mučkarci su kao čokolada, Ona i ona i Belo je crno. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka, stručnjak je za marketing, urednica poznatih ženskih časopisa i kolumnista.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 121 str.; 978-86-7436-951-7;