knjizara.com
Beli vukovi

Aleksandar Stevanović (autor)

Beli vukovi
1320 din
U korpu

Drugo izdanje knjige o „Belim vukovima“ je u suštini nova knjiga sa više od 120 novih strana teksta.„Beli vukovi“ su bez svake sumnje bili jedna od najboljih specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske.
Između ostalog, u knjizi možete saznati:
Kako su izgledale borbe za Mali i Veliki Jasen 1994. gde su se vodile borbe prsa u prsa.
Kako su „Beli vukovi“ prešli preko minirane livade i uskočili u muslimanska utvrđenja na Polomu gde je došlo do ogorčenih borbi.
Kako su „Beli vuk

ovi“ na isti način zauzeli neosvojivo Moševačko brdo, gde je bukavalno bio iskopan grad pod zemljom i koji je branilo oko 200 muslimanskih vojnika i još toliko ih je bilo u rezervi.
U borbama za Mali i Veliki Jasen, Polom i Moševačko brdo, samo 14 „Belih vukova“ je u direktnim borbama u rovovima likvidiralo nekoliko desetina muslimanskih vojnika.
Kako su „Beli vukovi“ alpinističkim penjanjem napali nepristupačnu Malu Orlicu 1995.
Kako je izgledao epski juriš „Belih vukova“ na Debelo brdo u Sarajevu, gde je bilo 14 ranjenih i jedan poginuli pripadnik „Belih vukova“.
Kako su „Beli vukovi“ vraćali Lupoč.
Kako su izgledale borbe „Belih vukova“ u kovitlacu velike muslimanske ofanzive na Srpsko Sarajevo u junu i julu 1995.
Kako je izgledao iznenadni susret muslimanskih specijalca i „Belih vukova“ na putu Sarajevo ?Trnovo, upravo u trenutku kad su Muslimani ubili nekoliko starijih srpskih vojnika iz Radne obaveze. Muslimanske zlikovce je odmah stigla kazna i ostali su da leže na putu.
Kako su izgledale žestoke borbe za kote: Hum, Čardak, Kragujevac, Palac i Lisičija glava.
Kako je izgledala odlučujuća borba na Lučeviku 28. jula, gde je samo 13 „Belih vukova“ bez gubitaka u svojim redovima i uz pomoć artiljerije potpuno razbilo jurišne jedinice elitne muslimanske 17. krajiške brigade, kojoj je bila namenjena glavna uloga u ofanzivi.
Kako je tokom oktobarske muslimanske ofanzive 1995. na Tresakvici samo tridesetak „Belih vukova“ odigralo ključnu ulogu u zaustavljanju muslimanske 14. divizije od 16.800 vojnika, predvođene fanatičnim komandantom Zaimom Imamovićem
Kako je izgledao srpski kontranapad na vis Čelina kada su pristigla srpska pojačanja od svega nekoliko stotina ljudi i kako su Muslimani potpuno razbijeni i potučeni.
Ekskulizivno ćete saznati kako je uočen i likvidiran komandant 14. divizije Zaim Imamović.
Kako su „Beli vukovi“ zadnjeg dana rata potukli muslimane na Humu i naneli im velike gubitke.
Pročitajte kako je u podvigu i krvi najboljih srpskih sinova stvarana Republika Srpska.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građanski rat Bosna i Hercegovina , Bosna i Hercegovina , Građanski rat
Ostali naslovi iz oblasti: Istorijski

Izdavač: Algoritam; 2020; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 341 str.; 978-86-7662-175-0;