knjizara.com
Arhitektonske konstrukcije - od sirovine do građevine

Andrea Deplazes (autor)

Arhitektonske konstrukcije - od sirovine do građevine
4950 din
U korpu

- Otkad je objavljeno prvo izdanje „Arhitektonskih konstrukcija“ 2005. godine, knjiga je prihvaćena kao udžbenik na mnogim svetskim univerzitetima.

- Iskustvo sa prethodnim izdanjem pokazalo je da je knjiga postala neophodan priručnik u susretanju sa stručnom literaturom, ne samo za studente i profesore, već isto tako i za arhitekte.

- Knjiga predstavlja značajan most između obrazovanja i prakse, između studenata i arhitekata, i biće inspiracija svima (mišljenje komisije za RIBA Bookshops Award), i jedan je od najboljih ogleda na polju arhitekture i gradskog planiranja (prema mišljenju komisije za PSP Award).

- Knjig

a je organizovano u sledeća poglavlja: Sirovi materijali/Građevinski materijali (Mere); Građevinske komponente (Elementi); Građevinske metode (Strukture); Građevine (Primeri) a ovo drugo izdanje uključuje i novi odeljak o providnim materijalima, kao i članak o upotrebi stakla.

- Poglavlje „Građevinski elementi“ sada uključuje diskusiju o fasadama, a poglavlje „Strukture“ je prošireno pa pokriva i odeljak „Principi prostornog stvaranja.“

- Deo o primerima sada obuhvata proširenu dokumentaciju aktuelnih projekata čiji je sistematični karakter orijentisan na stvaralački proces.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Arhitektonske konstrukcije , Građevinski materijali
Ostali naslovi iz oblasti: Arhitektura

Izdavač: Građevinska knjiga; 2008; latinica; 30 cm; 513 str.; 978-86-395-0568-4;