knjizara.com
Anti-aging medicina
prevencija, predikcija i regeneracija

Liliana Goliani (autor)

Anti-aging medicina
1650 din
U korpu

Knjiga Anti-aging medicina sadrži četrdesetak poglavlja koja su organizovana u četiri dela. U prvom delu saznajemo šta je to starenje i otkrivamo razliku između hronološkog starenja (broja godina života) i biološkog starenja. U drugom delu, nazvanom „Zašto starimo,“ autor na veoma koncizan način sažima široki dijapazon naučnog znanja iz mnogih oblasti medicine, biohemije i molekularne biologije, kako bi čitaoca upoznala sa osnovnim mehanizmima koji utiču na starenje. U trećem delu, pri

kladno nazvanim „Možemo li usporiti ili zaustaviti proces starenja“ ulazimo duboko u svet naučno potvrđenih znanja koja možemo praktično koristiti i primeniti i na sebi i na svojim pacijentima. Poslednji deo se bavi dostignućima estetske medicine kao oblasti koja komplementarno doprinosi poboljšanju, posebno, unutrašnje svesti o sebi.
„Anti-aging“ je u stvari okismoron, jer se starenje na može zaustaviti. Ono je konačna posledica života. Međutim, „zdravo starenje“ predstavlja jedan sasvim drugačiji pristup koji je jasno i vodeća tema ove važne knjige dr Liliane Goliani. Skoro da je nepotrebno i ponoviti da su dva ljudska poroka – pušenje i preterana upotreba alkohola – dva najgora krivca, no nema potrebe objavljivati knjige koje se bave ovim opasnostima koje su s jedne strane tako dobro poznate, a sa druge strane, nažalost, tako često ignorisane u Srbiji. Ali, čak i nepušači i oni koji umereno uživaju u alkoholu mogu mnogo da nauče o „zdravom starenju“ – bilo da je to fizičko, emocionalno, i naravno, seksualno – jer nema nijednog mudrog recepta koji će ponuditi unikatno rešenje. I upravo, to je mesto gde knjiga dr Goliani ima važnu ulogu, jer na lako „svarljiv“ i koncizan način, sadrži ceo spektar razloga i saveta kojih svaka inteligentna osoba mora da bude svesna. Saveti koji se nalaze na ovim stranicama treba da se slede mnogo prenego što osoba kroči u godine ubrzanog starenja. Po mom mišljenju, svaka mlada i sredovečna osoba (radije nego ostarela), kao i zdravstveni radnici, treba da stanu u red ispred knjižare kako bi pribavili ovu mudru knjigu i izabrali savete koji najbolje odgovaraju njihovom posebnom načinu života.
Carl Djerassi, "otac anti-bejbi pilule"Profesor hemije (emeritus),Stanford University, California

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kozmetika , Starenje
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Oivivio; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 459 str.;