knjizara.com
Društvo i stari

Janko Drča (autor)

Društvo i stari
917 din
Stara cena: 1019 din
U korpu

Tekst knjige nastao je kao rezultat decenijskog rada autora na teorijskom izučavanju problema starosti i starenja, iskustva u socijalnoj zaštiti starih i nastojanja da se ono što je napisano sačuva od zaborava. Monografija obiluje bogatsvom sadržaja i širokom lepezom pitanja koja se tiču naučnog izučavanja demografskih promena, odnosa društva prema starima, sistema pomoći i podrške siromašnima, i globalnog odgovora na izazove i ograničenja socijalne zaštite starih.
Aktuelnost

problema, metodološka zasnovanost analize, kritičnost i otvorenost autorskih stavova, jednostavnost i lakoća pisanja čine knjigu Janka Drče „Društvo i stari“ privlačnom, zanimljivom i nezaobilaznom naučnom građom.
Motivi i podsticaj za pisanje objašnjeni su u autorskom predgovoru, uz objašnjenje da ona sadrži sumirane rezultate empirijskog istraživanja, pregled savremenih saznanja i ranije pisane tekstove. Svestan činjenice da postoji značajna praznina u svestranom sagledavanju efekata starenja stanovništva i kreiranju adekvatne politike, autor je nastojao da svoja saznanja približi potrebama prakse i zaključke do kojih je došao prilagodi potrebama struke.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Starenje , Socijalna zaštita , Socijalna politika , Starost
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2012; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 234 str.; 978-86-515-0698-0;