knjizara.com
Ada Ciganlija
od Isola degli Zingari do Mora BeogrADA

Zorica Marinković, Kosta Nikolić, Srđan Cvetković (autor)

Ada Ciganlija
rasprodato

Ada Ciganlija asocira pre svega na mesto za odmor, rekreaciju, zabavu, zbog svojih očuvanih prirodnih bogatstava, uređenih sadržaja kao i bogate ugostiteljske ponude.
I okorelim Beograđanima međutim, malo je poznata istorija ovog još od daleke prošlosti važnog strateškog mesta. Ne samo istorija bogata zanimljivim događajima, već i nadasve osobenim ličnostima, koje su mu svojim delanjem i pojavama dale posebnu privlaćnost.
Troje autora, istoričari Srđan Cvetković i Kosta Nikolić, i vizuelna umetnica Zorica Marinković, udružili su se na zadatku izrade prve dvojezične knjige posvećene beogradskoj Adi Ciganliji.
Knjiga donosi zan

imljive priče o ranoj istoriji Ade, svedočanstva o vremenu izgradnje savremenog gradskog kupališta, Ade kakvu danas poznajemo, a pre svega priču o ljudima, poznatim adažijama koji su ovom mestu udahnuli dušu i obeležili ga specifičnim šarmom. Pročitajte ko su bili prvi kupači na Adi, kada je nastala prva plaža, šta su rekli o Adi neki od njenih najpoznatijih stalnih posetilaca, poput Branislava Nušića i Mome Kapora
Obilje fotografija, novinskih isečaka, umetničkih crteža, materijala iz privatnih arhiva, od kojih se neki po prvi put objavljuju, ilustriju fino pripovedanje o ljudima i događajima kroz vekove, o ovom mestu sa dušom i istorijom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Turizam i putovanja

Izdavač: Profil knjiga; 2015; Broširani povez; latinica; 25 cm; 176 str.; 978-86-6059-068-0;