knjizara.com
Život žene

Ana de Kervasdue (autor)

Život žene
rasprodato

Ova knjiga zamišljena je tako da vam pruži jasna i pouzdana obaveštenja, ali pre svega da vam pomogne da shvatite svoje telo i da pronađete reči koje su vam potrebne da govorite o njemu. Želela sam da vam pokažem kako ginekologija danas može biti od pomoći u svakom značajnom razdoblju u životu žene. Zbog čega bi smo u ovim svakodnavnim situacijama uskratili sebi pomoć proverenih i efikasnih metoda, kad ih prihvatamo u slučaju bolesti? Ima u tome nekog fanatizma koji mi izgleda paradoksalan u vreme kad je tako revolucionaran zahvat kao što je veštačko oplođenje, već postao uobičajen. Uverena sam da bolje

poznavanje sebe može razvejati predrasude i zebnje vezane za seksualnost.

Urednik:
Koje sredstvo za kontracepciju odabrati pre dvadesete i posle četrdesete godine? Kako da stvorite uslove da dobijete dete onda kada vi to želite? Šta da radite u slučaju ponovljenih spontanih pobačaja?
Kolika je stvarna opasnost od herpesa, od papiloma virusa, od zapaljenja jajovoda? Koji su uzroci i posledice SIDE? Može li seropozitivna majka da rodi zdravo dete?
Kako medicina može da doprinese oslobađanju žene? Šta skriva predmenstrualni sindrom? Mogu li se olakšati tegobe menopauze? Kada su hormoni korisni, a kada štetni? Šta danas pruža estetska hirurgija za dojke?
Ugledni francuski ginekolog Ana de Kervasdue odgovara na ova i mnoga druga pitanja i pruža pouzdane informacije protiv straha i predrasuda. Obraća se svim ženama, bez obzira na doba i nivo obrazovanja.
"Izuzetan medicinski vodič, koji na popularan i istovremeno stručan način, obaveštava i savetuje svaku ženu kako da izbegne rizike bolesti ako je zdrava i kako najbolje da se leči ako je bolesna. Knjiga koja ispunjava veliku prazninu u našoj medicinskoj literaturi" -
Akademik prof. dr Vojin Šulović.


Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Paideia; 1995; Tvrd povez; latinica; 17 x 24 cm; 602 str.; 86-82499-02-9;