knjizara.com
Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju (restituciji)

Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju (restituciji)
611 din
U korpu

NOVI Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju (restituciji) je objavljen u „Službenom glasniku RS", br. 72 od 28.09.2011, a stupio je na snagu 6.10.2011. godine.
Ovaj Zakon kao osnovni model restitucije predviđa vraćanje imovine u naturi svuda gde je to moguće. U onim slučajevima u kojima nije moguće vraćanje imovine u naturi bivši vlasnici će dobiti obeštećenja u novcu i obveznicama i to po sadašnjoj tržišnoj vrednosti, a obveznice će biti emitovane u evrima.
Zakonom se uređuju uslovi, način i postupak vraćanja oduzete imovine i obeštećenja za imovinu koja je na teritoriji Srbije oduzeta posle 9. marta 1945. godine od fizičkih i odr

eđenih pravnih lica primenom propisa o agrarnoj reformi, nacionalizaciji, sekvestraciji i drugih propisa, na osnovu akata o podržavljenju, i prenesena u opštenarodnu, državnu, društvenu ili zadružnu svojinu.
Ovo NOVO izdanje sadrži: UVODNE NAPOMENE o najbitnijim rešenjima koje nudi ovaj zakon, ZAKON, REGISTAR POJMOVA i Prilog: ZAKON o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine.
DODATAK: Sadrži Zakon o rehabilitaciji ("Službeni glasnik RS", br. 92 od 7.12.2011.) i Pravilnik o obrascu zahteva za vrađanje oduzete imovine, odnosno obeštećenje, načinu i postupku prijema i obrade zahteva, spisku pošta u kojima će se vršiti podnošenje zahteva i obliku i sadržini izvoda iz zahteva ("Službeni glasnik RS", br 94 od 14.12.2011.)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Restitucija , Denacionalizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 72 str.; 978-86-7889-446-6;