knjizara.com
Vreme jedne mladosti

Đoko Stojičić, Miroslav Marković, Pero Simić (autor)

Vreme jedne mladosti
rasprodato

Ako, uslovno rečeno, postoji istorija koja pamti i istorija koja nastaje iz potrebe da se zaboravi, mogli bismo sa validnom argumentacijom i sa neskrivenim zadovoljstvom ustvrditi da je ovo knjiga koja obogaćuje istoriju koja pamti.
Ova trodelna knjiga autentično govori o jednom od najznačajnijih perioda naše novije istorije, od 1965. do 1973. godine. Ona predstavlja svojevrsni pogled iznutra trojice bivših predsednika omladine Srbije, jer je nastala na osnovu dnevničkih beležaka njenih autora. Knjiga je obogaćena sa još 12 priloga saradnika, kreatora i učesnika raznorodnih omladinskih aktivnosti iz tog perioda i ilustrovana sa više od 140 fotografija.
Sadašnj

e generacije mladih imaju mnoge mogućnosti sticanja istorijske svesti, ali knjige poput ove su nezamenljive jer daju primarna izvorna obaveštenja o tome kako su se mladi u Srbiji pre četrdesetak godina borili za svoje mesto u društvu, za egzistenciju i društvenu afirmaciju, za svoj iskorak ispod šinjela ratnih revolucionarnih generacija.
Autori i akteri ove knjige kao da današnjoj omladini Srbije kažu: eto, to smo bili mi, budite – ne kao mi, budite drugačiji, bolji, ali sve što uradite, znajte, to je vaše delo.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2010; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 540 str.; 978-86-519-0680-3;