knjizara.com
Volcano
rasprodato

Autori studijskih tekstova o Mikićevoj umetnosti su Lidija Merenik, Ješa Denegri i Vesna Mikić, a knjiga obuhvata period njegovog umetničkog stvaralaštva od 1980. do 2010. Monografija je bogato ilustrovana i donosi opsežnu i intrigantnu biografiju kao i sveobuhvatni katalog radova ovog umetnika. Uporedo srpski tekst i engleski prevod.
Vlastimir Mikić, aka Volcano, jedan je od vodećih umetnika i performera beogradske umetničke scene osamdesetih godina okupljene oko Studentskog kulturnog centra. Bio je jedan od najzapaženijih autora „new imige painting“ na ex-jugoslovenskoj sceni u periodu 1980-1985. U to vreme deluje sa Milovanom De Stil Markovićem u grupi Žestoki. Jedan je od ini

cijatora i prvi direktor danas legendarnog kluba Akademija na FLU. Beograd napušta 1985. da bi nakon toga dve decenije živeo i radio u Njujorku. U Njujorku prvo radi kao asistent na projektima sa Richardom Avedonom u galeriji Marian Goodman, potom sa grupom autora osniva multimedijalnu grupu Floating Point Unit, koja se bavi digitalnim medijem i internetom. FPU postaje jedna od kultnih umetničkih pojava ranih devedesetih godina u NYC.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Performans
Ostali naslovi iz oblasti: Antologije, monografije

Izdavač: Fond Vujičić kolekcija; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 199 str.; 978-86-87869-08-0;