Vizantijski sultan

Seldžuk Altun (autor)

Vizantijski sultan

616 din

Stara cena: 770 din

U korpu

U odbrani Carigrada od otomanskih osvajača, 1453. poginuo je car Konstantin XI – po majci, Jeleni Dragaš, čukununuk Stefana Dečanskog – a njegovo telo nikada nije pronađeno. Legenda kaže da je prebegao đenovljanskim brodom, izbegavši sigurnu smrt od turske ruke, i postao Besmrtni car. Pet vekova od njegovog nestanka, tri misteriozna čoveka povezuju se s mladim profesorom iz Istanbula. Kao članovi tajnog društva koje zaostavštinu Besmrtnog cara prenosi na potonje generacije, obznanjuju mu da je on taj koji nastavlja vladarsku lozu.

Da bi preuzeo kontrolu nad ogromnim bogatstvom, moraće da ispuni poslednje želje svojih predaka: da prođe kroz teške i nadasve misteriozne obrede inicijacije, koji će snagu njegove volje staviti na ozbiljnu probu.
U stilu Umberta Eka, Altun nam otkriva najskrivenije misterije drevnog Konstantinopolja i savremenog Istanbula, preplićući istoriju i fikciju u nerazmrsivo pripovedačko klupko koje do uzbudljivog raspleta čitaoca ostavlja bez daha
Posle Engleske, Francuske i desatak drugih zemalja, s ponosom predstvaljamo Vizantijskog sultana i našoj publici, s predgovorom samog autora, posebno napisanim za srpsko izdanje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Turska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2013; latinica; 21 cm; 271 str.; 978-86-7346-910-2;