knjizara.com
Visual Basic 2005 - programiranje baza podataka
od stručnjaka stručnjaku

Rodžer Dženings (autor)

Visual Basic 2005 - programiranje baza podataka
rasprodato

Da li se kolebate da pređete na Visual Basic 2005? Možda ste spremni da pređete na Visual Basic 2005 ali vas pomalo plaši ADO.NET 2.0 i Visual Data Tools nove verzije softverskog paketa. U ovom praktičnom priručniku pokazaću vam najbolja rešenja, najnovije mogućnosti i napredne tehnike upravljanja podacima pomoću Visual Basica 2005 i SQL Servera ili SQL Servera Express 2005.

Osim toga, pokazaću vam primere projekata, od jednostavnih do umereno složenih, u kojima ćete videti praktična rešenja aplikacija za baze podataka za Windowsove i Web formulare.

Prvo ću vam objasniti osnove ADO.NET-a 2.0, a zatim ću pr

eći na strukturiranje i programiranje klijenata pomoću skupova podataka koji će služiti kao izvori podataka. Postepeno ću vas uputiti u korišćenje Web kontrola DataSource, GridView i DetailsView. Na kraju ću vam pokazati kako da iskoristite nove T-SQL ekstenzije, pomoćnih programa za Web usluge i obaveštenja.

Pomoću ove knjige ćete naučiti da:

* Pravite korisne Windows i Web formulare za jednostavnu bazu podataka za manje od pet minuta – i nećete morati da napišete ni jedan red programskog koda.
* Efikasno napišete programski kod za proveravanje podataka za povezana tekstualna polja i kontrole DataGridView.
* Kako da primenite napredne ASP.NET 2.0 tehnike rada sa podacima.
Postupak pravljenja i prosleđivanja VB 2005 SQL CLR projekata.

Kome je knjiga namenjena

Knjiga je namenjena iskusnim VB programerima koji prelaze na korišćenje VB 2005 a predhodno su koristili VB6 ili VS2002/2003. Osnovno poznavanje okruženja VS 2005 ili VB Express 2005 će biti od pomoći ali nije nephodno. Nije neophodno iskustvo programiranja pomoću VB6, VBA ili VBScript.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Baze podataka , Programiranje , Računarski programski jezici , Računarsko programiranje , Visual Basic
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2007; latinica; 24 cm; 585 str.; 978-86-7310-392-1;