knjizara.com
Razvoj softvera orijentisanog na procese (DevOps mikroservisi kontejneri)

Zorica Bogdanović, Miloš B. Radenković (autor)

Razvoj softvera orijentisanog na procese (DevOps mikroservisi kontejneri)
1358 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

Predmet analize i izlaganja gradiva u ovom udžbeniku je razvoj softvera orijentisanog na procese. Gradivo uključuje teorijske osnove, metode koje se koriste u projektovanju softvera, implementaciona okruženja, kao i alate i metode za upravljanje razvojem softvera. Cilj je da se u okviru knjige predstave najznačajniji procesi softverskog inženjerstva i njihova primena, počev od korisničkih zahteva koji se danas postavljaju pred informacione sisteme velikih preduzeća: distribuiranost, linearna skalabilnost i pouzdanost. Zatim,

pregled teorijskih koncepata koji to omogućuju: paralelni procesi, servisi, događaji i metode za njihovo upravljanje, kao i metode za upravljanje softverskim procesom, gde je posebna pažnja posvećena DevOps-u.

S obzirom na to da je softversko inženjerstvo u najvećoj meri okrenuto praksi i konkretnoj primeni, deo ove knjige posvećen je implementacionim okruženjima i alatima za upravljanje životnim ciklusom kontejnera kao i njihovom orkestracijom. Udžbenik i praktikum laboratorijskih vežbi, koji je u pripremi, čine celinu nastavnih materijala za savlađivanje izloženog gradiva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Programski jezici , Aplikativni softver , Programiranje
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: CET; 2023; Broširani povez; ćirilica; 25 cm; 193 str.; 978-86-7680-439-9;