knjizara.com
Razvoj modernih veb-aplikacija

Jovan M. Popović (autor)

Razvoj modernih veb-aplikacija
1274 din
Stara cena: 1342 din
U korpu

Ova knjiga vam nudi mogućnost da razumete kako se razvijaju moderne veb-aplikacije. Počevši od osnovnih koraka, gde ćete saznati šta se dešava kada pregledač pošalje zahtev ka nekom veb-serveru, kako veb-server obrađuje zahtev i prikazuje podatke u pregledaču, stići ćete do naprednih koncepata, kao što su razlika između serverskih i klijentskih veb-aplikacija, principi rada SPA aplikacija, veb-utičnica, WASM tehnologije i slično. Upoznaćete se s

a tehnikama koje se standardno koriste u veb-aplikacijama, među koje se ubrajaju: komunikacija sa veb-servisima pomoću AJAX zahteva, komunikacija sa bazama podataka pomoću ORM frejmvorka, keširanje podataka, inverzija kontrole, kao i sa različitim dizajn šablonima: MVC, MVP, MVVM, a sve to na primerima modernih jezika i biblioteka.
Pred vama su osnovna znanja o programiranju koja će vam biti od velike pomoći u daljoj karijeri. Pošto se upoznate sa svim aspektima veb-programiranja, moći ćete da odaberete svoj put usavršavanja i ostvarite se u ulozi frontend programera, backend programera ili full-stack developera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Softver , Programiranje
Ostali naslovi iz oblasti: Udžbenici

Izdavač: CET; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 254 str.; 978-86-7991-437-8;