Večni trag

Milivoj Jugin (autor)

Večni trag

rasprodato

Inženjer Jugin je poznat našoj javnosti kao veliki zaljubljenik u kosmos i stručnjak za aeronautiku. U knjizi "Večni trag" opisao je događaje koji su nesumnjivo obeležili milenijum: lansiranje prvog veštačkog satelita u kosmos "Sputnjika-1" i događaj koji se zbivao od 16. do 25. jula 1969. godine u Kejp Kenediju, odnosno, lansiranje "Apola-11" na Mesec. Inženjer Jugin je očevidac lansiranja "Apola-11" i zvanični komentator tog događaja na TV Beograd. Rečenica koju je Jugin izgovorio prilikom lansiranja "Apola-11" je rečenica po kojoj će biti upamćen: "Užasno i - veličanstveno!

" Pored pomenutih događaja koji predstavljaju lajtmotiv knjige, predstavljeni su i razni zanimljivi događaji iz oblasti kosmonautike. Sadržaj knjige obogaćen je i brojnim dokumentarnim fotografijama.


- Meni je najmilija jer su u njoj moja secanja na jedan period razvoja ljudskog drustva u kome sam ucestvovao. To je moja ispovest, secanje na pocetak kosmicke igre, njen tok i na istorijski trenutak poletanja prvih ljudi na Mesec, 16. jula 1969, kao i na moje susrete sa najpoznatijim kosmickim letacima. Da sam bio u prilici u zivotu, i sam bih poleteo u kosmos - kaze Jugin, koji je radni vek proveo u timu konstruktora domacih mlaznih aviona.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Prometej - Novi Sad:Medija centar Odbrana; 2000; Tvrd povez; latinica; 24 x 30 cm; 107 str.; 86-335-0057-4;