knjizara.com
Upravljanje organizacionim promenama

Nebojša Janićijević (autor)

Upravljanje organizacionim promenama
5400 din
U korpu

Knjiga je pisana tako da bude univerzitetski udžbenik ali istovremeno i praktični priručnik menadžerima za upravljanje organizacionim promenama.
Knjiga je u skladu sa svojom dihotomnom orijentacijom podeljena na dva dela. U prvom delu, koji je posvećen teorijama i konceptima organizacionih promena, istražuju se priroda, uzroci i tok organizacionih promena iz ugla 4 perspektive: perspektiva organizacionog razvoja, perspektiva organizacione transformacije, perspektiva organizacione adaptacije i procesna perspektiva.
U

drugom delu knjige, koji je posvećen praktičarima, izložen je model upravljanja organizacionih promena koji sadrži deset faza ili koraka:iniciranje promena, dijagnoza uzroka, kreiranje vizije i planiranje nove organizacije, planiranje i organizovanje promena, motivisanje za promene, sprovođenje promena, upravljanje strukturom moći, upravljanje personalnom tranzicijom, stabilizacija promena i kontrola promena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzeća , Transformacija
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 505 str.; 978-86-403-1692-7;