Unutarnji inženjering : Jogijev vodič ka radosti

Sadhguru Đagi Vasudev (autor)

Unutarnji inženjering : Jogijev vodič ka radosti

924 din

Stara cena: 1200 din

U korpu

U našem današnjem svetu su u modi mnoga krivotvorena i opasno obamnljiva učenja. Jedno od njih je:“Budi u sadašnjem trenutku“. Pretpostavlja se da biste mogli da budete negde drugde kad biste to želeli. Da li je to uopšte moguće? Sadašnjost je jedino mesto na kojem možete biti. Ako živite, živite u ovom trenutku. Ovaj trenutak je večnost. Kako biste ga izbegli čak i kad biste pokušali?
Vaš problem ovog časa je to što patite zbog onoga što se dogodilo pre deset godina, a patite i zbog onoga što prekosutra može da se desi. Ni jedno ni drugo nisu žive istine. To je samo igra vaših sećanja i mašte.

Da li to onda znači da radi pronalaženja mira morate da poništite svoj um? Nikako. To samo znači da treba da preuzmete punu odgovornost za njega. Veš um sadrži ogromne rezerve memorija i neverovatne mogućnosti imaginacija, koje su posledica procesa evolucije koji traje milionima godina. Um može da bude izvanredno oruđe ako možete da ga koristite kad hoćete i da ga stavite na stranu kad nećete. Kloniti se prošlosti i zanemarivati budućnost znači obesmisliti tu čudesnu sposobnost. Tako „biti u trenutku“ postaje obogaljujuće psihološko ograničenje – to geslo poriče našu egzistencijalnu stvarnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Joga
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 248 str.; 978-86-515-1461-9;