knjizara.com
Drvo joge
kompletni vodič kroz jogu u svakodnevnom životu

B. K. S. AIjengar (autor)

Drvo joge
1028 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

Knjiga Drvo joge je delo B.K.S. Aijengara, najcenjenijeg učitelja joge na svetu koji je posvetio svoj život vežbanju i proučavanju joge. U njoj je sakupljena sva mudrost njegove dugogodišnje prakse i njena primena u stvarnom životu. Zbog toga se ova knjiga smatra jednim od najvažnijih vodiča kroz filozofiju joge.
Aijengar je razvio oblik joge koji se fokusira na razvoj snage, izdržljivosti, pravilnog držanja tela, kao i fleksibilnosti i opuštanja. Njegov metod integriše filozofiju, duhovnost i praksu joge u svakodnevni život.
Filozofij

a joge predstavljena je kroz osam delova drveta: korenje, stablo, grane, lišče, kora, sok, svet, plod, koji odgovaraju Patanjdžalijevim aspektima klasične joge, kako bi se pokazala njihova međusobna povezanost.
U Drvetu joge, Ajengar nudi svoja razmišljanja o mnogim praktičnim i filozofskim temama, uključujuc´i porodični život, ljubav i seksualnost, zdravlje i umetnost lečenja, meditaciju, smrt i Patanjdžalijeve Joga sutre. Zbog toga je ova knjiga podjednako potrebna posvečenim praktičarima i onima koji se prvi put susreću sa jogom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Joga
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Arete; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 184 str.; 978-86-82394-18-1;