knjizara.com
U predvorju pakla

Sava Banković (autor)

U predvorju pakla
rasprodato

Devetnaest godina prota Sava je tamnovao u kazamatima bezbožnoga Broza i nije se pokolebao. Tim svojim viteštvom on se pribrojao onim najdivnijim srpskim sveštenicima od vremena Svetog Save, pa do naših dana. Treba pročitati njegovu knjigu U predvorju pakla pa da sagledamo i da vidimo da je bio čovjek mudar koji je ponirao u lavirinte ljudske ogrehovljenosti, ali i tragao za ljepotom ljudske duše.(Mitropolit Amfilohije Radović)

Ovaj istiniti svedok Hrista Vaskrsloga, bez premca među sveštenicima u dugogodišnjem robijanju, ukupno je izdržao devetnaest godina u komunističkim kazamatima, od kojih, kako tvrde svedoci, dvanaest godina u samici. Svoje tamnov

anje je dirljivo opisao u knjizi U predvorju pakla, gde je verno slikao zveri u komunističkim kazamatima, ali i mnoge mučeničke svetle likove i događaje.(Protojerej Savo B. Jović)

Iščitavanje knjige U predvorju pakla je potrebno zarad duhovnog otrežnjenja i katarze od zabluda totalitarne komunističke ideologije i suočenja sa velikim nerasvetljenim i nekažnjenim zločinima. Ovo je delo o dobrom čoveku u zlom vremnu, o njegovom beskrajnom stradanju, lutanju i istrajnosti na putu pravde, istine i morala.(Dr Srđan Cvetković)

Ova knjiga je potresno svedočanstvo o vremenu zla koje i danas traje. Kazuje surovu priču o tome kako su ljudi preko noći nestajali, a njihovi najbliži nikad nisu saznali gde su sahranjeni i čime su ubijeni. Oni koji budu čitali ovu knjigu – videće samo dno ljudske patnje.(Antonije Đurić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Memoari
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Catena Mundi; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 263 str.; 978-86-6343-096-9;