Tenor ljubavi

Meri di Mikele (autor)

Tenor ljubavi

rasprodato

Godine 1897. mladi tenor Enriko Karuzo stiže u Toskanu, gde ga u kuću prima porodica Đaketi. U Livornu tokom letnje sezone peva sa Adom Đaketi, lepom, mladom sopranistkinjom. Dok udata Ada nema mnogo strpljenja za neiskusnog mladića kog ubrzo otpisuje kao „tenorčića“, njena mlađa sestra Rina, kojoj još nije ni sedamnaest godina, na prvi pogled se nepovratno u njega zaljubljuje. S napretkom Karuzove karijere, produbljuju se i Adina osećanja prema njemu i on biva primoran da bira između dve sestre.
Njujork 1903. Karuzovi odnosi s dvema sestrama izmiču kontroli i baš usred javnog skandala on stiče svetsku slavu i bogatstvo s druge strane Atlantika.

U Americi sreće stidljivu, usamljenu Doroti Bendžamin, i dok Rina očekuje njegov povratak kući u Italiju, Karuzo se još jednom zaljubljuje.
Iako je svojim glasom osvojio svet pre jednog veka, Enriko Karuzo i dalje važi za najvećeg tenora u istoriji opere. U ovom izuzetnom, veoma maštovitom romanu čuvene pesnikinje Meri di Mikele, otkrivamo čoveka koji je život voleo strasno koliko i muziku, čoveka koji je voleo ljude, a oni njega za uzvrat obožavali.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost na engleskom jeziku
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2006; latinica; 21 cm; 297 str.; 86-7436-416-0;