knjizara.com
Laži o Bogu u koje verujemo

Vilijam Pol Jang (autor)

Laži o Bogu u koje verujemo
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Od autora romana Koliba, koji je prodat u više od dvadeset miliona primeraka, i bestselera New York Timesa: Raskršća i Eva, stiže nam nova, izuzetna knjiga o pogrešnim idejama o Bogu koje ponekad imamo i delimo s drugima.
Vilijema Pola Janga su često nazivali jeretikom jer je veoma živopisno i originalno prikazivao Božju ljubav u svojim romanima. Ovde on govori o dvadeset i osam naših naizgled bezazlenih predstava o Bogu. Pol ih razotkriva kao laži koje nas sprečavaju da s Tvorcem uspostavimo odnos ispunjen ljubavlju.
Uz aneg

dote iz sopstvenog života, deleći s nama duboko saosećanje prisutno kod Tate u Kolibi, Pol nas ohrabruje da razmišljamo o važnim pitanjima koja uključuju greh, religiju, pakao, politiku, identitet, stvaranje, ljudska prava i pomaže nam da otkrijemo duboku Božju ljubav.
Dvadeset osam majstorski napisanih vinjeta pruža nam nove načine gledanja na uobičajena uverenja o prirodi i karakteru Boga. Umesto da se bavi teologijom, autor nas ohrabruje da istražujemo, nastojeći da nas dovede u bliži, prisniji odnos s Bogom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost na engleskom jeziku
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 236 str.; 978-86-521-3060-3;