knjizara.com
Svet koji je trebalo da imamo

Ejlan Mastaj (autor)

Svet koji je trebalo da imamo
1099 din
U korpu

Nijedan život nije savršen bez osobe koju volite!
I najsloženiji problemi fizike deluju smešno u poređenju sa zagonetnim putevima kojima nas vodi naše srce.
Svet Toma Barena neka je vrsta tehnološkog raja, skoro nestvarna oaza mira i blagostanja, i to zahvaljujući izumu koji je rešio sve probleme modernog društva. Tom je rođen u takvom svetu, ali kao da njemu ne pripada: svakog jutra kada se probudi, on je nepodnošljivo usamljen. Nedavno je izgubio majku, jedinu osobu koja ga je volela, a otac, čuveni naučnik, smatra ga nesposobnim i prezire ga. Povrh svega, zaljubljen je u devojku koja ga ne primećuje, a za koju bi učinio sve, prekršio čak i zakone fizike.
Nakon jednog p

utovanja kroz vreme i incidenta za koji je on odgovoran, Tom će se naći u svetu koji jedva prepoznaje – u našoj stvarnosti. Ipak, u tom svetu, pogrešnom za njega, otkriva da ima sjajnu karijeru, porodicu koja ga obožava, a možda je pronašao i srodnu dušu. Da li je onda bolje da čovečanstvu vrati izgubljenu utopiju ili da ostane i uživa u sreći tog nesavršenog univerzuma?
Možda su najbolje ideje one koje slobodno putuju i koje, zapravo, nikome ne pripadaju. A možda nijedna ideja nikad nije izgubljena. Možda samo čeka u tom univerzalnom vrtlogu da nekom drugom padne na pamet.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 294 str.; 978-86-10-01931-5;