knjizara.com
Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj

Marlon Džejms (autor)

Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj
1869 din
Stara cena: 2199 din
U korpu

Nastavak romana Crni Leopard, Crveni vuk
Druga knjiga trilogije Mračna zvezda
U romanu Crni Leopard, Crveni Vuk Sogolon Mesečeva Veštica se dokazala kao Tragačeva dostojna protivnica dok su se sukobljavali širom mitološkog afričkog krajolika u potrazi za tajanstvenim nestalim dečakom. U nastavku Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj Sogolon zauzima celu pozornicu i obelodanjuje svoju stranu priče o tome šta se desilo dečaku, kakve je zavere kovala i kako se borila, pobeđivala i bivala poražena dok ga je tražila. To je ujedno i priča o vekovnoj zavadi – viđenoj iz ugla veštice stare 177 godina – između Sogolon i Ajesija, kraljevog savetnika. Priča se da Ajesi tolik

o blisko sarađuje s kraljem da zajedno čine osam udova jednog pauka. Ajesijeva moć je silna – i ubojita. Potrebni su pamet i hrabrost da mu se suprotstavi, ali Sogolon ima svoje razloge da se upusti u opasan sukob.
Kako briljantnim pripovedačkim pristupom tako i opčinjavajućom borbom između različitih verzija carstva, razotkriva nam se Sogolonin svet dok se bori da ispriča svoju priču. Delom avantura, delom hronika o nesalomivoj ženi koja se ne pokorava nijednom muškarcu, ovo je fascinantan roman koji ispituje moć, ličnost i njihova mesta preplitanja.

„Vešto protivreči prvom nastavku… Ono što je mitološko Džejms pretvara u uzbudljivo stvarno.“
– Esquire

„Još briljantnije od prvog dela.“
– Buzzfeed

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 736 str.; 978-86-521-4878-3;