knjizara.com
Elrik od Melnibonea 2

Majkl Murkok (autor)

Elrik od Melnibonea 2
879 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Iz pera jednog od najznačajnijih majstora fantastike, Majkla Murkoka, dolazi prvi i najveći antijunak žanra: Elrik od Melnibonea!

Druga knjiga Sage o Elriku sadrži treći i četvrti roman u hronološkom nizu Elrikovih avantura.

U Mornaru na morima sudbe, Elrik na nepoznatoj obali obavijenoj izmaglicom nailazi na čudan brod koji će ga povesti na još čudnije poslanje. Pun heroja iz legende, taj brod neće ploviti nikakvim zemaljskim morima, već onima koja spajaju udaljene svetove i epohe.

U Zlo

j kobi Belog Vuka, Elrik se konačno obračunava sa svojim rođakom Jirkunom, zadobija najstrašniji nadimak i postaje omraženi poslednji car Melnibonea, ozloglašen širom Mladih kraljevstava.

Saga o Elriku najpoznatiji je serijal Majkla Murkoka, pisca koji je stvorio neke od najistrajnijih arhetipova žanra, uključujući i samog Belog Vuka, antiheroja koji je poslužio kao inspiracija za mnoge kultne likove epske fantastike od Anomandera Rejka do Geralta od Rivije.

„Murkokova vizija krajnjih dometa fantastike najočiglednija je u tome koliko psihološke dubine ima u njegovim delima.” – The New Yorker

„Murkokov talenat se bez premca vidi u načinu na koji upotrebljava sveprisutne, tragične simbole koji postojano obasjavaju Elrikovu metafizičku potragu.” – Dž. G. Balard

„Murkok je majstorski pripovedač našeg doba.”– Anđela Karter

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 298 str.; 978-86-300-0384-4;