knjizara.com
Elrik od Melnibonea 1

Majkl Murkok (autor)

Elrik od Melnibonea 1
1039 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Iz pera jednog od najznačajnijih majstora fantastike, Majkla Murkoka, dolazi prvi i najveći antijunak žanra: Elrik od Melnibonea!

Prva knjiga Sage o Elriku sadrži prva dva romana u hronološkom nizu Elrikovih avantura.

U Elriku od Melnibonea, sumorni albino-car zamirućeg carstva Zmajskog ostrva mora da se uhvati ukoštac sa svojim prevrtljivim rođakom Jirkunom, koji sanja da prigrabi vlast i sam sedne na rubinski presto Melnibonea.

U Tvrđavi bisera, Elrik, ucenjen, ostavlja po strani svoj moćni mač Olujnik, stupa u Carstvo Snova i prolazi kroz njegovih sedam zemalja kako bi sprečio zle mahinacije čarobnjačkih pustolova Kvarchasata.

Prva k

njiga u legendarnom serijalu Majkla Murkoka, pisca koji je stvorio neke od najistrajnijih arhetipova žanra, uvodi nas u avanture Elrika zvanog Beli Vuk – netipičnog junaka koji je poslužio kao inspiracija za mnoge kultne likove epske fantastike, od Anomandera Rejka do Geralta od Rivije.

„Ako ste iole zainteresovani za fantastiku, morate čitati Murkoka. On je div koji je svojeručno promenio žanr.” – Tad Vilijams

„Murkok je naveći posttolkinovski britanski pisac epske fantastike.” – Majkl Šejbon

„U čitavoj književnosti nema ćudljivijeg, elegantnijeg, izopačenijeg i iščašenijeg masovnog ubice koji je više ovisan od droga od Elrika. Niti ijednog koji je više kul.”– NPR

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 384 str.;