knjizara.com
Sve je moguće

Elizabet Straut (autor)

Sve je moguće
rasprodato

Zbirka priča Sve je moguće istražuje čitav spektar ljudskih osećanja kroz lične drame likova koji pokušavaju da shvate sebe i druge. Iako to nije u pravom smislu reči nastavak romana Zovem se Lusi Barton, zajednička crta svih protagonista je da su u nekom trenutku svog života bili u nekakvoj vezi s Lusi i varošicom Amgaš u Ilinoisu. Između ostalih, tu su dve sestre, nekada najlepše devojke u gradu, od kojih je jedna zarad bogatog muža žrtvovala samopoštovanje, dok je druga na stranicama knjige pronašla srodnu dušu koja joj je promenila život. Vera penzionisanog školskog domara biva stavljena na probu nakon dobronamerne posete jednom samotnjaku. Odrasla ćerka žudi z

a majčinom ljubavlju čak i kad ode u inostranstvo kako bi je posetila i prihvatila činjenicu da joj je majka napokon srećna. Lusi Barton se kao sredovečna žena vraća posle sedamnaestogodišnjeg odsustva da poseti brata i sestru, i tada prvi put otvoreno razgovaraju o svom teškom detinjstvu i prisećaju se događaja koje su možda namerno zaboravili.
Prožeta dubokom privrženošću porodici i nadi koja se rađa iz praštanja, zbirka priča Sve je moguće samo je još jedan dokaz zašto Elizabet Straut spada među najpoštovanije i najomiljenije američke pisce.

„U očaravajućem ’nastavku’ romana Zovem se Lusi Barton, čuvena autorka se vraća u svoju rodnu varošicu na Srednjem zapadu i time pokreće čitav niz ispovesti onih koji su je poznavali, priča o traumama i dobroti, o malim i velikim ranama iz prošlosti, o sve većem jazu između onoga što jesmo i što nismo. Strautova je uvek dobra, i u tome je sve bolja.”
Vogue

„Ako vam nedostaju neodoljivo ekscentrični i potpuno realni likovi iz bestselera Zovem se Lusi Barton, dobitnice Pulicerove nagrade Elizabet Straut, sa uživanjem ćete se ponovo sresti s njima u knjizi Sve je moguće, napisanoj pametno i s mnogo duše.”
Elle

„Teško je poverovati da nam svega godinu dana nakon neverovatnog romana Zovem se Lusi Barton Elizabet Straut predstavlja još jednu jednako dobru knjigu, kojom nam ponovo pokazuje da je, što se nje tiče, sve moguće. Veličanstvena knjiga veličanstvene autorke.”
En Pačet

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 202 str.; 978-86-88335-97-3;