knjizara.com
Susret sa Ramom

Artur Č. Klark (autor)

Susret sa Ramom
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Dobitnik Britanske nagrade za fantastiku, Memorijalne nagrade Džon V. Kembel i nagrada Hjugo, Nebjula, Lokus, Jupiter i Seiun za najbolji SF roman.

Najpre se malo toga znalo o objektu koji se nezamislivom brzinom kretao Sunčevim sistemom. Astronomi su mu nadenuli ime Rama. Bio je ogroman, a težio je više od deset biliona tona. Onda je svemirska sonda potvrdila ono u šta niko nije hteo da veruje – Rama nije objekat nastao prirodnim putem. Neko ga je napravio, i reč je o svemirskom brodu. Istraživači Sunčevog sistema, kao i naučnici na Zemlji, počeli su da se spremaju za prvi susret čovečanstva sa vanzemaljskim oblikom života. Sama pomisao na

to budila je najveće nade, ali i najcrnje strahove, jer niko ne zna ko su Ramanci niti zašto su došli. A sada je susret sa njima bio neizbežan – trebalo je samo proći kroz vrata vazdušne komore na Rami.

Jedna od najboljih Klarkovih knjiga i suštinski roman o bliskom kontaktu, Susret s Ramom je klasik naučnofantastičnog žanra čija će aktuelnost svakom proteklom godinom biti samo sve veća.

„Klark je fantastičan u svojoj sposobnosti da nas natera da iskusimo jezu kontakta sa onim vanzemaljskim, nepoznatim i nesaznatljivim. Ovo je vrhunac maštovitosti u naučnoj fantastici.“ – The New York Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 256 str.; 978-86-300-0134-5;