knjizara.com
Rama II

Artur Č. Klark (autor)

Rama II
1199 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Nastavak legendarnog SF romana koji je osvojio nagrade Hjugo, Nebjula, Lokus, Džon V. Kembel i Britansku nagradu za naučnu fantastiku.
Godine 2130. vanzemaljski brod Rama proleteo je kroz Sunčev sistem. Taj prvi dokaz postojanja vanzemaljskih civilizacija predočio je ljudskom rodu mnoga zapanjujuća otkrića, ali većina njegovih tajni ostala je nerazrešena.
Sedamdeset godina kasnije, novi svemirski brod Ramanaca vraća se u Sunčev sistem. Ovog puta, Zemlja je spremna za kontakt. Posada najpametnijih i najsposobnijih ljudi planete sprema se za susret s vanzemaljskim brodom. Iako su n

aoružani saznanjima o prethodnom kontaktu s ramanskom civilizacijom, ipak ih ništa neće pripremiti za ono što ih čeka na brodu Rama II – tajne kosmosa koje su koliko iznenađujuće, toliko i opasne.

Rama II je fascinantni nastavak jednog od najboljih Klarkovih romana i drugi deo uzbudljivog serijala o prvom kontaktu s vanzemaljskim oblicima života.

„Artur Č. Klark jedan je od istinskih genija našeg doba.“ – Rej Bredberi „Roman u kojem se obrti nižu jedan za drugim.“ – The New York Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 477 str.; 978-86-300-0208-3;