knjizara.com
Strategijski marketing

Momčilo Milisavljević (autor)

Strategijski marketing
rasprodato

Strategijski marketing je relativno novo područje marketinga koje se zasniva na teoriji i praksi stvaranja i sprovođenja marketing strategija. Marketing strategija je centralno pitanje upravljanja marketingom. Nalaženje adekvatne ponude za ciljno tržište je pretpostavka ne samo rasta i razvoja i već i opstanka preduzeća u tržišnoj privredi. Odluke u strategijskom marketingu imaju dugoročne posledice na strategijsku poziciju preduzeća. Promene u poslovnoj sredini zahtevaju strategijski marketing što pretpostavlja kontinualno istraživanje i preispitivanje tržišnih mogućnosti i prilagođavanje ponude preduzeća.
Rad je primarno namenjen studentima i menadžerima. Prvima da bolje ra

zumeju ovo značajno područje marketinga a drugima da lakše prepoznaju pitanja od strategijskog značaja i pronalaze adekvatne načine odgovora na njih. Strategijski marketing nije od interesa samo za one koji rade u marketing sektoru preduzeća, već za sve menadžere u razvijenoj organizacionoj strukturi preduzeća.


Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 3. izdanje, 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 368 str.; 978-86-403-0766-0;