knjizara.com
Srpska pravoslavna crkva i tajna Dahaua
mit i istina o zatočeništvu patrijarha Gavrila i episkopa Nikolaja u koncentracionom logoru Dahauu

Predrag Ilić (autor)

Srpska pravoslavna crkva i tajna Dahaua
rasprodato

Kraj velike enigme?
Je li, konačno, skinut veo sa višedecenijske enigme zvane: “Zatočeništvo patrijarha Gavrila (Dožića) i episkopa Nikolaja (Velimirovića) u koncentracionom logoru Dahau”?
Ko je doneo odluku o prebacivanju patrijarha Gavrila i episkopa Nikolaja iz manastira Vojlovice (kod Pančeva) u zloglasni Dahau ? – Zašto je i kako je do tog prebacivanja došlo ? – Koliko su vremena najviši predstavnici Srpske pravoslavne crkve bili zatočeni u tom logoru ? – Kako su bili tretirani u njemu ? – Zašto su pušteni ? - Šta se sa njima zbivalo od izlaska iz logora do kraja Drugog svetskog rata ? – Zašto je za ogromnu veći

nu Srba i Crnogoraca sve to do sada bila tajna ? – Šta su o tome pisali i govorili patrijarh Gavrilo i episkop Nikolaj, a šta njihovi saradnici i istoričari Srpske crkve ? – Jesu li u Dahauu bili zatočeni i visoki predstavnici drugih crkva iz Jugoslavije i Evrope ? – Ako jesu, koliko ih je bilo ? - Koji su još sveštenici Srpske crkve bili zatočeni u Dahauu ? – Kakva je bila njihova ratna i posleratna sudbina ?

O svemu tome, ali i o mnogim drugim interesantnim pitanjima vezanim za zatočeništvo patrijarha Gavrila, episkopa Nikolaja i još 11 sveštenika i monaha Srpske crkve u Dahauu, govori se, po prvi put kod nas, detaljno i argumentovano, u knjizi vatikanologa dr Predraga Ilića “Srpska pravoslavna crkva i tajna Dahaua”.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska pravoslavna crkva , Istorija , Koncentracioni logori
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Predrag Ilić - izdavač; 2006; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 293 str.; 86-908927-0-2;