knjizara.com
Srednjovekovno papstvo

Džefri Baraklaf (autor)

Srednjovekovno papstvo
899 din
Stara cena: 999 din
U korpu

U širokom istorijskom rasponu od prvih papa pa sve do Bordžija i protestantskog raskola, profesor Baraklaf posmatra srednjovekovno papstvo kao istorijski fenomen koji se razvija i menja u skladu sa datim istorijskim okolnostima. Cilj mu je da pokaže kako se uspeh u izgradnji autoriteta i pravna i administrativna mašinerija nisu slagale sa duhovnim vođstvom jedne institucije koja se posle reforme uzdigla, a kasnije i sama postala prepreka reformama. Posle dva velika raskola u XI i XV veku proistekla je potreba za velikim promenama.

Drugim rečima, autora zanimaju velike dihotomije ­koje čine period srednjovekovnog papstva tako dramatičnim i poučnim. Analiza p

rofesora Baraklafa obuhvata period od petnaest vekova i zasnovana je na opsežnom istraživanju u vatikanskim arhivama i drugim velikim bibliotekama. Ovo delo je osvežavajuće originalno u svojoj proceni i neprestano iznenađuje čitaoca sposobnošću da na poptuno nov način rasvetli čak i dobro poznate istorijske epizode.

Ovo je druga knjiga u našoj ediciji KIKLOPI koja se bavi ozbiljnom, stručnom literaturom iz istorije i književne teorije, ali i svim onim naučnim oblastima koje bi mogle da zainteresuju zahtevnije čitaoce.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srednji vek
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija, geografija i arheologija

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 257 str.; 978-86-6070-017-1;