knjizara.com
Džefri Baraklaf
Džefri Baraklaf

Džefri Baraklaf (1908–1984) bio je engleski istoričar, specijalizovan za srednjovekovlje i istoriju Nemačke, profesor istorije srednjeg veka na Univerzitetu u Liverpulu, profesor i istraživač na univerzitetima u Londonu, Kaliforniji i Kraljevskom institutu za spoljne poslove, profesor savremene istorije na Oksfordu, predsednik Udruženja istoričara, kao i urednik kultne istoriografske edicije „Evropska civilizacija” Izdavačke kuće „Temz end Hadson”.

Iako prvobitno stručnjak za srednji vek, Baraklaf je s vremenom počeo da se bavi i studijama svetske istorije. Okrenuo se proučavanju geografije, društvenih i ekonomskih razdoblja, carstava, trgovine i plemenskih organizacija kao istorijskih jedinica za koje je smatrao da najjasnije povezuju prošlost sa sadašnjošc´u ili, naprotiv, okončavaju taj kontinuitet. Korišc´enje ovih metoda omoguc´ilo mu je da skicira obrise svetske istorije, određujući njene uspone, padove i prekretnice. Autor je 30-ak istoriografskih dela.

autor Džefri Baraklaf

1 naslova [prikazano 1-1]

Džefri Baraklaf

Broširani povez, Blum izdavaštvo, 2021, ISBN: 978-86-6070-017-1, latinica
U širokom istorijskom rasponu od prvih papa pa sve do Bordžija i protestantskog raskola, profesor Baraklaf posmatra srednjovekovno papstvo kao ...
U korpu

899 din

Stara cena:999 din

Ušteda:100 din (10%)