knjizara.com
Smrtonosna pesma

Viktorija Švab (autor)

Smrtonosna pesma
rasprodato

„Ja sam nastao kada se jedan dečak toliko plašio sveta u kojem živi da je iz njega pobegao na jedini način koji je znao, a to je putem nasilja.”
Kejt Harker i Avgust Flin su naslednici podeljenog grada – grada u kojem je nasilje počelo da stvara prava čudovišta. Kejt samo želi da bude nemilosrdna poput svog oca, koji omogućava da čudovišta slobodno tumaraju gradom kako bi naterao ljude da mu plaćaju za zaštitu. Avgust samo želi da bude čovek, jednako dobronameran kao i njegov otac, i da ima veću ulogu u zaštiti nevinih. Međutim, on sam je čudovište koje može da ukrade dušu jednostavnom melodijom. Kada iskrsne prilika da drž

i na oku Kejt, koja se upravo vratila kući nakon što je izbačena i iz šeste škole, Avgust je prihvata oberučke. Ali Kejt otkriva Avgustovu tajnu, a nakon neuspelog pokušaja ubistva, njih dvoje moraju da beže kako bi sačuvali živote. Zajedno će se suočiti sa čudovištima koja nameravaju da ih unište, uključujući i čudovišta unutar njih samih.

„Švabova istražuje prirode pravde i čovečnosti u dobro osmišljenom svetu sa upečatljivim lokalitetima i intrigantnom magijom zasnovanoj na muzici. Dok u Avgustu i njegovim Sanai blizancima, ona predstavlja čudovište koje je istovremeno i dopadljivo i zastrašujuće. Neizvestan završetak obećava nastavak.”
-The Horn Book

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 309 str.; 978-86-6035-453-4;