knjizara.com
Veštac - Veščev priručnik

Alen T. Pisegir (autor)

Veštac - Veščev priručnik
1439 din
Stara cena: 1799 din
U korpu

Ubice čudovišta i mutanti neverovatnih sposobnosti. Mnoge glasine kolaju o vešcima, ali mahom su neosnovane i u svest naroda kontinenta tvore neistinitu sliku o tom bratstvu. Ko su oni zapravo?
Namenjen mladim vešcima, ili prosto znatiželjnicima, ovaj priručnik nudi važne informacije o kontinentu i praksama koje upražnjava bratstvo. Napisao ga je i ilustrovao veštac Ekaic u nadi da će znanjem raspršiti netoleranciju i mržnju koje donosi strah neznanja.
Veščev priručnik sadrži sve što je mladom vešcu neophodno da bi obavljao svoju dužnost, od opisa kontinenta i njegove istorije do najvažnijih tajni tog bratstva. Detaljne informacij

e o alhemiji, smešama, napicima i kamenju, koje vešcu mogu koristiti u njegovim avanturama, smenjuju se sa opisima čudovišta i drugih stvorenja i strategijama da se u susret s njima preživi. Na kraju je rečnik jezika, hen linge, neophodan ne samo za razumevanje drevnih tekstova već i pri komunikaciji s brojnim narodima kontinenta.
Veščev priručnik je jedinstven vodič, bogat autentičnim informacijama koje bacaju preko potrebnu svetlost na senku što okružuje to bratstvo. U tvrdom povezu, sa osamnaest detaljnih ilustracija, ovo delo nas vodi kroz mitologiju i zanat vešca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 318 str.; 978-86-300-0335-6;