knjizara.com
Rečnik postmoderne

Svetislav Jovanov (autor)

Rečnik postmoderne
rasprodato

Knjiga sadrzi stotinak odrednica (pojmovi i licnosti - Albahari, Basara, Eko, Derida, Borhes, citat, dekonstrukcija, ironija, tekst...) i obimnu bibliografiju podeljenu na kraju knjige u dva dela pod nazivom - Za radoznale citaoce i Za veoma radoznale citaoce. Svetislav Jovanov je ozbiljno i znalacki opisao i predstavio fenomen postmoderne, jedan od najaktuelnijih pojmova danasnjice.

SVETISLAV JOVANOV
Svetislav Jovanov je rodjen 1953. godine u Jasku. Diplomirao na odseku za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Trenutno radi kao urednik emisija Vavilonska biblioteka (o knjigama) i Talija (o pozoristu) u Kulturnom programu TV Novi Sad, a obavlja i funkciju selektora Sterijinog Pozorja. Zivi u Novom Sadu sa suprugom i dvoje dece. Pise pozorisnu i knjizevnu kritiku, kao i eseje iz oblasti teorije knjizevnosti i teorije drame. Objavio knjige o pozoristu Rajski trovaci (1987) i Jeretik u oltaru (1994), studije Piknik na Golgoti (1994), Cas lobotomije (1997), zbirku eseja o filmu Hudinijeva ulaznica (1994) i dve antologije kriminalisticke price (1994 i 1995).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Postmodernizam
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Geopoetika; 1999; Broširani povez; latinica; 13 x 20 cm; 180 str.; 86-83053-23-7;