knjizara.com
Razumijevanje vaše ekonomije

K.P. Voytek, M.L. McLean (autor)

Razumijevanje vaše ekonomije
rasprodato

Ovaj priručnik napravljen je zajedničkim naporima Administracije ekonomskog razvoja američkog Ministarstva trgovine (the Economic Development Administration of the U.S. Department of Commerce), centra države Michigan za konkurentnost lokalne ekonomije (the State of Michigan"s Center for Local Economic Competitiveness), i NCI Research of Evanston, Illinois, organizacije specijalizovane za istraživanje ekonoskog razvoja.

STRATEŠKO PLANIRANJE TEMELJENO NA SISTEMIMA PROCESIMA NAVEDENIM U OVOM PRIRUČNIKU IDU U PRAVCU POBOLJŠANJA KONKURENTSKE POZICIJE LOKALNIH ZAJEDNICA.

r>Ovaj priručnik dizajniran je da pomogne lokalnim planerima i donosicima ekonomskih politika da lakše shvate ekonomske promene i reaguju na one ekonomske promene koje utiču na njihovu zajednicu. On predstavlja osnovne tehnike ekonomske analize koje se mogu koristiti da se:
1. analiziraju promene koje se događaju u lokalnoj ekonomiji
2. oceni njihov značaj za ekonomsku razvojnu politiku.

Namera priručnika je da izgradi mogućnost da se na lokalnom nivou preduzme ekonomska analiza kao podrška "strateškog planiranja" zajednice, proces izgrađen na koncenzusu koji ujedinjuje ključne delove zajednice na zajedničkom planiranju za ekonomsku budućnost nekog područja. Tehnike koje su predstavljene u ovom priručniku ne zahtevaju posebnu podlogu iz statistike ili sofisticirane veštine upravljanja podacima. One mogu biti ostvarene korišćenjem računara i široko dostupnog software-a za planiranje.


Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2009; Broširani povez; latinica; 28 cm; 258 str.; 978-953-246-051-3;