knjizara.com
Evolutivna ekonomska geografija
lokacija ekonomske aktivnosti

MIroslav N. Jovanović (autor)

Evolutivna ekonomska geografija
4410 din
Stara cena: 4900 din
U korpu

Ključno pitanje savremene ekonomije jeste gde će se ekonomske aktivnosti nalaziti u budućnosti. Ova sveobuhvatna, inovativna knjiga primenjuje evolutivni okvir na prostornu ekonomiju, suprotstavljajući se preovlađujućem neoklasičnom modelu ravnoteže. Knjiga pruža važne konkretne i teorijske uvide, te osvetljava oblasti budućih istraživanja.

"U teoriji standardnog udžbenika produktivna aktivnost je najznačajnija stavka, a koristi se tehnologijom koja je ili data ili se egzogeno menja. Miroslav Jova

nović pokazuje da mnogo svetlosti može da se baci na brojna ekonomska pitanja tako što će se napustiti te nerealne pretpostavke i uzeti u obzir prostorno širenje i evoluiranje vršilaca ekonomske aktivnosti." – Ričard G. Lipsi (Univerzitet Sajmon Frejzer, Vankuver)

"U poslednje tri decenije značajno su se usavršile teorije, podaci i metodi u ekonomiji. Pa ipak, još uvek ne možemo pouzdano da objasnimo koliko se ekonomskih problema pokazuje i tiče se nas. Hitno je potreban jedan drugačiji pristup ekonomskoj analizi. I upravo to Miroslav Jovanović radi u Evolutivnoj ekonomskoj geografiji. On evolutivnu ekonomiju spaja sa prostornom analizom kako bi pružio izazovan okvir za razumevanje načina na koji se razlicite ekonomije menjaju i reaguju na potrese. Dragoceno za one koji žele da shvata promene u našem burnom svetu." – Andres Rodrigez-Poze (Londonska škola ekonomije)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska geografija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Arhiv Vojvodine:Prometej - Novi Sad; 2024; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 793 str.; 978-86-515-2222-5;