Račun

Jonas Karlson (autor)

Račun

509 din

Stara cena: 599 din

U korpu

„Spektakularna knjižica! Mali dragulj prepun humora.“ Livres Hebdo
Posao sa nepunim radnim vremenom u video-klubu, povremeno društvo nekolicine prijatelja i neambiciozna dnevna rutina koja se u najvećem broju slučajeva završava picom i gledanjem filma u svom jednosobnom stanu u Stokholmu. Tako izgleda život našeg junaka sve dok mu ne stigne misteriozni račun. Prema tom računu od njega se zahteva da plati astronomski iznos od 5,7 miliona kruna. To je cena svega što je doživeo u životu, kao i za svu sreću koju je ikada upoznao.

Ali kako su ovom čoveku, skromnom filmskom zaluđeniku kome treba tako malo da bude zadovoljan, a pritom nema velikih snova niti očekivanja, mogli da zaračunaju ovako mnogo? Da li je u pitanju prevara?

Minimalističan, nadrealan i veoma originalan, Račun je dragulj savremene književnosti koji dovodi u pitanje ono što nazivamo srećom, kao i način na koji je merimo. Ova knjiga, ispunjena zavodljivim humorom i oštrim zapažanjima o ludostima našeg doba, ujedno je i dirljiva ljubavna priča koja će promeniti način na koji posmatrate svoj život.

„U Računu ćete pronaći humoristični nadrealizam Ameli Notomb, nametljivu birokratiju Džordža Orvela i beznadežne sudbine koje su proživljavali Kafkini likovi. Mnogo više od pukog pamfleta o opsednutosti novcem u našem društvu, ovaj roman je i mudra priča o sreći.“ Gael

„Veoma uspeo ali i uznemirujuće precizan portret današnjeg društva. Pritom nam donosi i pravo osveženje.“ Ouest-France

„Briljantna priča!“ Version Femina

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 188 str.; 978-86-521-2116-8;