knjizara.com
Psihologija organizacionih promena i razvoja

Mirosava Đurišić-Bojanović (autor)

Psihologija organizacionih promena i razvoja
2112 din
U korpu

Knjiga se na kreativan način bavi značajnom temom – psihologijom organizacionih promena i razvoja.
Sadržaj knjige je strukturiran u tri velike celine koje se odnose na teorije organizacione promene i razvoja, na upravljanje organizacionim promenama i na ulogu psihologa u upravljanju promenama u organizaciji. U prvoj celini, pored teorija organizacionog razvoja obrađene su i nove teorije organizacije – teorije organizacionog identiteta i teorije koje povezuju upravljanje promenama sa opstankom i uspehom organizacije. Drugi d

eo knjige obrađuje metodološke i praktične probleme upravljanja promenama – problemi shvatanja organizacionih promena, vrste organizacionih promena, otpori organizacionim promenama. Dok su u trećem delu obrađeni trendovi upravljanja ljudskim resursima i specifične tehnike upravljanja promenama, sa poželjnim intervencijama psihologa u tim promenama. U celokupnom tekstu navodi se više studija slučaja i ilustracija koje približavaju čitaocu problem promena i razvoja.
Monografija je namenjena naučnicima, istraživačima, studentima, psiholozima koji rade u organizacijama i bave se organizacionom psihologijom, kao i širem krugu čitalaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Organizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2015; Broširani povez; ćirilica; 25 cm; 237 str.; 978-86-89377-19-4;