knjizara.com
Psihologija detinjstva i adolescencije

Lada Marinković, Sanja Nišević (autor)

Psihologija detinjstva i adolescencije
990 din
U korpu

Udžbenik namenjen vaspitačima i svima koji se bave razvojem dece i adolescenata, nudi zaokruženu celinu saznanja iz ove oblasti. Napisan koncizno, na osnovu brižljivo izabrane literature i višegodisnjeg iskustva autora, udžbenik daje podsticaje za razmišljanja i motiviše čitaoca da teorijska znanja proveri u praksi. Savremeni stil pisanja, sa crticama iz života teoretičara i pitanjima pod naslovom Hrana za mozak, predstavlja osveženje i čini tekst zanimljivim čitaocima. Interaktivni pristup učenju, koji se promoviše kroz ceo udžbenik, sa praktičnim vežbama na kraju, omogućava lak transfer teorijskih u funkcionalna znanja.
Prof. dr Nevenka Rončević
(prof. emeritus Medicinskog

fakulteta Univerziteta u Novom Sadu)

Smatram da udžbenik Psihologija detinjstva i adolescencije zadovoljava sve potrebe budućih vaspitača za znanjima iz oblasti razvojne psihologije. Stil kojim je udžbenik napisan je takav da se 150 strana stručnog teksta čita sa lakoćom i bez neophodnog psihološkog predznanja, pre svega zahvaljujući nastojanju autorki da proučavanje fenomena razvojne psihologije učine dostupnim i stručnjacima drugih profila. Brojne ilustracije psiholoških fenomena doprinose ovom utisku. Posebno valja istaći da je udžbenik prvi tekst ove vrste koji sadrži poglavlja posvećena razvoju umetničkih sposobnosti i darovitosti. Poznavanje ovih tema je od izuzetnog značaja za građenje kompetencija stručnjaka koji u svom radu dolaze u kontakt sa decom različitog uzrasta, ali i različitih sposobnosti i talenata, i to sa zadatkom da za njih stvore optimalno razvojno okruženje.
Prof. dr Marija Zotović
(redovni profesor Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu)

U knjizi se kontinuirano nadograđuju teorijska polazišta, rezultati empirijskih istraživanja i njihova moguća primena u neposrednoj vaspitno-obrazovnoj praksi. Autorke su u ovoj knjizi demonstrilale značajne psihološke kompetencije koje su “namenile” studentima – budućim vaspitačima, ali koje mogu predstavljati interesantno štivo i široj čitalačkoj publici.
dr Tanja Nedimović
(profesor psihologije Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, Vršac)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja psihologija , Adolescencija , Psihologija adolescencije
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Mediterran Publishing; 2013; Broširani povez; latinica; 24 cm; 170 str.; 978-86-86689-83-2;