knjizara.com
Osetljivo dete
prevazilaženje emocionalne preosetljivosti kod dece

Elejn Aron (autor)

Osetljivo dete
1870 din
U korpu

Nakon velikog čitalačkog uspeha knjige Ranjivost (Psihopolis, 2018) pred domaćim čitaocima je nova knjiga Elejn Aron, vodećeg svetskog autoriteta za probleme visoke osetljivosti kao crte temperamnta. U knjizi Osetljivo dete autorka se bavi visokom senzitivnošću kod dece – kako biti dobar roditelj ovoj deci i kako im omogućiti kvalitetno odrastanje i život.
Šta je visoka senzitivnost i kako da je otkrijete i prepoznate kod vašeg deteta? Da li je visoka senzitivnost nasledna osobina i koja je razlika između visoko senzitivnog i stidljivog ili introvertnog deteta?
Ako vaše d

ete ne voli iznenađenja, intuitivno je, primećuje detalje i raspoloženje drugih ljudi, ako ne voli bučna mesta, najbolje recituje kada nema nepoznatih ljudi, koristi složene izraze za svoj uzrast, stalno zapitkuje, retko laže… Ako se vaše dete retko svađa, ne maltretira druge, shvata posledice loših dela i ne čini ih, ako često ima čudna, duboka i duhovita zapažanja, ako je sklono nadmudrivanju – popunite koristan Upitnik za roditelje i saznajte da li je vaše dete visoko senzitivno. Tako ćete mu pomoći da se ponosi sa svojim jedinstvenom prednostima i potrebama umesto da ih se stidi. Jer, vaše dete nije namerno teško ili naporno a visoka senzitivnost kod dece je normalna karakterna osobina. Ne trebaju vam lekovi za visoku senzitivnot – radite na karakternim osobinama!
DRAGOCENA KNJIGA ZA RODITELJE, PORODICU, PSIHOLOGE, NASTAVNIKE VISOKO OSETLJIVE DECE

Kako odgajati srećno visoko senzitivno dete?
Kako se visoko senzitivna deca ponašaju sa vršnjacima?
Šta kada su visoko senzitivna deca izložena zlostavljanju i torturi?
Posebne situacije – u gostima, spavanje kod drugara, odlazak u kamp…
Dragoceni saveti za nastavnike – kako raditi sa visoko senzitivnom decom.
KAKO BITI DOBAR RODITELJ VISOKO SENZITIVNOG DETETA?

Visoko senzitivnoj deci na svim meridijanima, i onima koji ih sa nežnošću odgajaju kako bi u ovom surovom svetu izrasla u osobe sigurne u sebe.
Elejn Aron, autorka knjige Ranjivost

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 413 str.; 978-86-6423-050-6;