knjizara.com
Više se ne razumemo

Izabel Fijioza (autor)

Više se ne razumemo
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Kako bezbedno prebroditi period treskanja vratima od 12. do 17. godine
On je nepromišljen, ona nema drugarice, on se navukao na kompjuterske igrice, ona pije, on puši, soba mu je u neopisivom neredu, ona voli da provocira, njega ništa ne motiviše...
Svima je teško da upravljaju svojim emocionalnim reakcijama. A da budemo iskreni, i mi roditelji često gubimo kontrolu! Rado bismo svoje tinejdžere optužili da namerno pritiskaju ono crveno dugme nervoze kao da je njihov jedini talenat da nas izbace iz koloseka...
Adolescencija je period velikih građevinskih radova u mozgu. Mišljenj

e, sposobnost pamćenja, kreativnost skokovito se razvijaju, dok su neke druge oblasti povezane s empatijom, predviđanjem, organizacijom, procenom opasnosti... u fazi izgradnje. Adolescent? To je motor koji radi punom parom, ima hiperosetljivu papučicu za gas, a kočnice mu još ne rade!
U knjizi Više se ne razumemo otkrićemo šta se dešava u glavi i telu naših tinejdžera, i ispitaćemo kakvu to moć imamo kao roditelji da bismo reagovali nežno, s ljubavlju i pravedno.
Izabel Fijoza, psihoterapeut i pisac, i Anuk Duboa, edukator psihomotornog razvoja, autorke su bestselera Sve smo pokušali i Dete me izaziva, u kojima su otkrile Francuzima koncept pozitivnog roditeljstva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodično vaspitanje , Roditeljstvo , Psihologija adolescencije , Adolescenti
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 270 str.; 978-86-521-3743-5;