knjizara.com
Školarci "lenje" mame

Ana Bikova (autor)

Školarci "lenje" mame
1089 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

Škola je veliki stres za sve učesnike u obrazovnom procesu. Školski sistem je polje na koje teško da možemo uticati da se promeni, ali smo zato sposobni da promenimo svoj odnos prema njemu. Svedoci smo da ovako ili onako, i roditelji moraju u školu. Roditelj treba da savlada gradivo:

- Kako odabrati školu
- Kako se odnositi prema ocenama
- Kako bez napetosti i gubljenja živaca pomoći oko domaćeg (i da li pomagati?)
- Šta

činiti u slučaju maltretiranja u školi
- Kako se suprotstaviti učitelju i nastavniku ako narušavaju granice detetove ličnosti

Najveći roditeljski uspeh tokom školovanja dece jeste osvajanje zlatne sredine između prezaštićenosti i zanemarivanja. Za to je potrebno uključivati „lenju“ mamu…Ona je lenja da se nervira zbog svake sitnice. Lakše joj je da kroz đačko doba svoje dece prolazi: bez nervoze, bez nasilja, bez kompleksa inferiornosti, bez kompleksa roditeljskog narcizma.

Lenja „mama“ zna:

Nije istina da ocene nisu važne. Istina je da nisu važnije od psihičkog zdravlja cele porodice i dobrih međusobnih odnosa svih članova.

"Roditeljska podrška u ovoj knjizi imaće glavnu ulogu. Zato što još nisam smislila kako bih mogla uticati na ceo obrazovni sistem, reformisati ga tako da svakom detetu u školi bude lepo. Ali znam da će sve muke đačkog doba, sve mane sistema dete prevazići uz odgovarajuću podršku roditelja."

Ana Bikova

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Službeni glasnik; 2022; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 263 str.; 978-86-519-2507-1;